Місія виконана – з харківського екопарку евакуювали всіх тварин

Фото: Укрінформ

Станом на 13 квітня з харківського екопарку, який більше місяца потерпає від обстрілів російських окупантів, вивезли у безпечні місця всіх тварин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення заступника мера Дніпра Михайла Лисенка, який приймає участь у евакуації тварин з харківського екопарку.

“Усе. Місія виконана. Відправляємо вже останні дві машини на Київ та Хмельницький. Усіх тварин з Харківського екопарку вивезено. Можна видихнути.”, – повідомив Михайло Лисенко.

Таким чином, евакуація тварин з екопарку тривала тиждень.

У харківському екопарку внаслідок ворожих обстрілів гинули тварини, та співробітники, які приїжджали годувати своїх підопічних.

5 квітня засновник екопарку Олександр Фельдман, який до 15 березня цього року був членом проросійської партії ОПЗЖ, заявив про майже повне знищення парку внаслідок обстрілів та бомбардувань. Зруйнували екопарк та повбивали тварин ті самі росіяни, з якими пропонував дружити Фельдман. Засновник екопарку також заявив, що великих хижаків, скоріш за все, доведеться приспати.

5 квітня кілька зоопарків України заявили про готовність взяти до себе тварин зі знищеного російськими обстрілами харківського Екопарку. Про вирішення питання з вивозом тварин заявили зокрема мер Дніпра Борис Філатов та його заступник Михайло Лисенко.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці березня Харківський зоопарк прихистив велику групу людиноподібних мавп з Екопарку – чотирьох орангутанів та дев’ять шимпанзе.

7 квітня зі знищеного російськими обстрілами харківського екопарку протягом семи годин було вивезено більше 80-ти тварин. На жаль, багато тварин загинули.

12 квітня з екопарку евакуювали трьох бурих та одного гімалайського ведмедів. Також вивезли трьох шотландських корів.