У Дніпрі заявили, що питання евакуації тварин з Екопарку вирішене

Скріншот YouTube

Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко дві години тому заявив про вирішення питання евакуації тварин з Харківського екопарку.

Про це Харків Times довідався з допису Лисенко у Facebook.

«Питання з евакуацією тварин з Екопарку у Харкові вирішено. Припиніть мені писати на личку. Все під контролем», – написав заступник дніпровського мера.

Одеський зоопарк заявив, що вже готує вольєри для кількох хижаків. Також готовність прийняти тварин з Екопарку висловили зоопарки Луцька, Рівного, Києва та зоопарку «Лімпопо» у Львівській області.

«Головний жах у тому, що територія Екопарку перебуває під постійним обстрілом ворога. Вкрай складно вивезти тварин», – зазначено на сторінці Одеського зоопарку у Facebook.

Тим не менше, одесити запевняють, що ситуацію «узяв під свій контроль» мер міста Генадій Труханов, він вже говорив з харківським колегою Ігорем Тереховим та «обсудив можливі шляхи порятунку тварин».

Наразі ми не маємо більше подробиць, але будемо сподіватися на краще – що всі звірі, які на даний момент живі, залишаться живими та неушкодженими.

Як повідомляв Харків Times, колись, у вже далекому 2019 році саме заступник мера Дніпра Михайло Лисенко приїздив до Харкова, аби забрати звідси 25 бродячих собак, яких представники харківського ФОПа відловили на території заводу “Інтерпайп” у Дніпрі та відвезли до Харкова для знищення. Всіх собак повернули до Дніпра, де у місцевому КП “Зооконтроль” їх чіпували, прищепили, стерилізували й відпустили на волю.