25 бродячих собак з Дніпра сьогодні повернули з Харкова додому (фото)

Фото: dpchas.com.ua

25 бродячих собак, яких представники харківського ФОПа відловили на території заводу “Інтерпайп” у Дніпрі та відвезли до Харкова для знищення, сьогодні, 28 листопада, повернули назад у Дніпро. За собаками до нас їздив особисто заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

Про це Харків Times стало відомо з публікації у Facebook мера Дніпра Бориса Філатова.

“Пару днів тому заблудлі підприємці (Господь їм суддя), знаючи, що у Дніпрі апріорі не знищують тварин, викликали з Харкова шкуродерів. Щоб вивезти з території підприємства 25 бродячих собак і вбити їх у Харкові. А сьогодні особисто заступник мера Михайло Лисенко поїхав до Харкова й забрав нещасних тварин. Назад у Дніпро … Справжні люди (якщо вони справжні) своїх не кидають”, – написав Філатов.

Фото: Borys Filatov/Facebook

Як повідомляло видання Оbozrevatel/Дніпро, договір на вилов та вивіз собак із харківським ФОП Лупальцов уклало шляхом тендеру керівництво підприємства “Інтерпайп”. На підприємстві вважали, що харків’яни відловлять собак і відвезуть їх “до харківського притулку”. Однак, сумна слава нашого міста у поводженні з бродячими тваринами докотилася й до сусідньої області, та зоозахисники Дніпра почали протестувати проти такого рішення. Волонтери звернулися до заступника мера Михайла Лисенка.

Фото: Borys Filatov/Facebook

Заммера досить різко й не завжди цензурно висловився у Facebook з приводу цієї ситуації.

“Тут деякі підприємці організували виклик Харківської шкуродерні у наше місто. Ось особисто я вважаю це персональним оголошенням війни. Особисто мені. А я дуже злопам’ятний та живучий. Падли, викликали з Харкова КП, вбивати наших собак … Із завтрашнього ранку я включаю машину знищення на всі підприємства, які користуються послугами цих харківських сволот. Не допоможе ніхто. Не одшепче навіть бабка Маріула. Готуйтеся, нелюди “, – написав Лисенко.

Фото: Borys Filatov/Facebook

Сполошилися й на самому підприємстві “Інтерпайп”.

“Нам не байдужа доля цих тварин. Ми – промислова компанія і добре розбираємося у виробництві. Але ми не є експертами у питанні утримання тварин”, – повідомив виданню opentv.media директор з фінансів та економіки “Інтерпайпу” Денис Морозов.

У підсумку, до Харкова за тваринами вирушили представники підприємства та заступник мера. Повернутих собак направлять до дніпровського КП “Зооконтроль”, де їх чіпуют, прищеплять, стерилізують і випустять назад.

За словами мера Дніпра, у цьому місті “найкраща в країні програма по роботі з бродячими тваринами”. Тут знають, що скорочення популяції бродячих тварин має досягатися природним шляхом – так вважають вчені.

“Фізичне знищення собак/котів призводить лише до того, що ліквідовану популяцію замінить популяція з сусіднього регіону. Тільки ще більш агресивна й голодна”, – вважає Філатов.

Природно, харківські методи дніпрянам не підходять.

Як повідомляв Харків Times, у липні Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) та “Асоціація зоозахисних організацій України” (АЗОУ) заявили про початок системної компанії проти харківського комунального підприємства “Центр поводження з тваринами”.