У Харківській області взято під варту голову громади – перешкоджав озброєнню тероборони

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Харківською обласною прокуратурою повідомлено про підозру голові Южноградської громади Харківської області за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Офісу Генпрокурора.

Встановлено, що представник влади вчинив умисні дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України. Він перешкоджав озброєнню військових формувань задля захисту міста від вторгнення військових Російської Федерації.

“Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відповідно до вимог ст. 615 КПК України. Для подальшого досудового розслідування крімінальне провадження направлено до слідчого відділу Управлння СБУ у Харківській області”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, мер Куп’янська Геннадій Мацегора прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність міста їм. Більш того, він закликав куп’янчан із завтрашнього дня «налагоджувати нормальне життя», оскільки вважає, що тепер життя міста залежить від того, як його мешканці «себе зарекомендують» перед російськими загарбниками.

Мацегору було обрано на посаду мера у 2020 році від політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”.

27 лютого Куп’янська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ («Державна зрада») стосовно Куп’янського міського голови Геннадія Мацегори.

Куп’янському міському голові Харківської області Мацегорі Генадію Миколайовичу повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та у державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).