Харківські рятувальники просять громадян допомогти із запчастинами

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Головне управління Державної служби України с надзвичайних ситуацій у Харківській області потребує поповнення резерву запчастин та комплектуючих до рятувальної техніки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“Через непомірний обсяг робіт техніка підрозділів ДСНС все частіше виходить з ладу, що значно ускладнює виконання покладених на них обов’язків. Резерв запчастин та комплектуючих до рятувальної техніки наразі закінчується”, – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб рятувальники могли й надалі ефективно ліквідовувати наслідки підступних дій окупантів, Головне управління ДСНС у Харківській області звертається до громадян із проханням допомогти поповнити резерв запчастин до моделей ЗИЛ-130, ЗИЛ-131 та КАМАЗ.

Із запчастин дуже потрібні:

  • акумуляторні батареї (АКБ 6 СТ-90, АКБ 6 СТ-132, АКБ 6 СТ-140, АКБ 6 СТ-190);
  • комплектуючі системи охолодження (радіатори та комплекти патрубків);
  • комплектуючі системи запалення (стартери, дроти високої напруги, свічки запалення, котушки запалення, генератори та ремені до них, трамблери або комплектуючі до них, комутатори, варіатори);
  • комплектуючі системи подачі палива (карбюратори, бензонасоси);
  • гідропідсилювачі руля та насоси для них;
  • прокладки головки блоку циліндрів двигуна.

Крім того, харківські рятувальники потребують пожежних рукавів діаметром 51 мм та  77 мм.

Тим, хто може допомогти, необхідно звертатися за тел.: 067-909-80-46 (Telegram, Viber).

З початку доби 4 березня станом на 16:00 у Харківській області горіли близько 30 багатоквартирних та приватних житлових будинків. Ворог з новою силою проводив обстріли мирних кварталів Харкова та сільських населених пунктів області. Найбільше знову постраждав житловий масив у мікрорайоні Салтівка. До гасіння будинків було залучено понад 150 рятівників та 30 одиниць техніки.