ЗСУ перейшли до контрнаступу у Харківській області – Синєгубов

У Харківській області Збройні сили України перейшли до контрнаступу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обладміністрації Олега Синєгубова в прямому ефірі телеканалу “Рада” увечері 4 березня.

“Наші збройні сили витримали той напад, який був від агресора, і зараз вони не те, що дають відсіч, а й вже перейшли до контрнаступу. Наприклад, лінію ворога вони відсунули у Сумському напрямку від Харкова, повністю зайнявши позиції державного кордону, далі це планується так само робити по Дергачівському напрямку”, – сказав він.

Синєгубов зазначив, що ворог практично втратив всі свої наступальні ресурси, і він своєю броньованою технікою так масовано вже не йде, як це було раніше.

“Просто прощупує – там вийшло чотири танки, п’ять танків, їх наші Збройні сили знищили – і все, вони там порозбігалися. Була доповідь 10 хвилин тому: наші знищили три ворожі танки, четвертий просто покинули, і він перейшов до ЗСУ в якості трофею. Тобто, ворог розуміє, що він вже не пройде, і що він фактично цю війну вже програв, і йому нічого не залишається, як підступно гатити по житлових масивах, по центру міста. У нас тривають артобстріли цілий день, і ракетні також – і по адміністративних будівлях, і по житлових, на жаль, теж”, – повідомив очільник ОДА.