“Укргазвидобування” запустило в роботу нову розвідувальну свердловину в Харківській області

“Укргазвидобування” запустило в роботу нову розвідувальну свердловину на Безпалівському родовищі в Харківській області з дебітом 160 тис. куб. м газу на добу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі компанії.

Місце для буріння свердловини визначене за результатами 3D сейсмічних досліджень, проведених у 2020 році.

“Безпалівське родовище – відносно “молоде”. Наразі запаси родовища сягають понад 4 млрд куб. м газу і ми продовжуємо розвідку родовища – провели 3D-сейсміку, буримо розвідувальні свердловини. Окрім того, в 2018-му році запустили сучасну установку комплексної підготовки газу та інтенсифікуємо видобуток на вже працюючих свердловинах. У підсумку, за останні чотири роки, компанії вдалося збільшити видобуток на цьому родовищі у 4 рази – до 222 млн куб. м газу у 2021 році. У 2022-му очікуємо на збереження цієї позитивної динаміки, нова свердловина сприятиме цьому”, – цитує прес-служба директора дивізіону “Нафтогаз Розвідка та Видобування” Олександра Романюка.

Буріння нової розвідувальної свердловини виконувала бригада Укрбургазу, використовуючи верстат вантажопідйомністю 450 т. Свердловина має похилоспрямований профіль, її глибина – 5200 м. Крім високого добового дебіту, за результатами буріння вдалося розширити площу промислової газоносності продуктивного горизонту, який експлуатує свердловина.

Безпалівське родовище введено в дослідно-промислову розробку в 1995 році. За цей час на родовищі видобули 27% від початкових запасів газу. У 2021 році Укргазвидобування запустило на цьому родовищі високодебітну свердловину після забурювання бічного стовбура. На свердловині №52 Безпалівського родовища з глибини 3 810 м був пробурений похилоскерований стовбур. У результаті свердловина запрацювала з добовим дебітом 156 тис. куб. м газу.

Як повідомляв Харків Times, «Укргазвидобування» відкрило у Чугуївському районі Харківської області нове родовище з перспективними ресурсами до 5 млрд кубометрів газу.

У Краснокутському районі ввели в експлуатацію нову свердловину з видобутку газу.