Правоохоронці повідомили харків’янину про підозру у серії неправдивих викликів про мінування

Правоохоронці повідомили харків’янину про підозру у серії неправдивих викликів про мінування різних об’єктів міста

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Зловмисник протягом червня-грудня 2021 року зробив завідомо неправдиві повідомлення про підготовку вибухів на території кількох адміністративних районів Харкова. Слідчими встановлена причетність чоловіка до 11 епізодів злочинів”, – йдеться у повідомленні.

22 грудня 2021 року правоохоронці провели обшук за місцем мешкання 62-річного харків’янина. В ході нього вони вилучили мобільний телефон, з якого псевдомінер здійснював дзвінки  на лінію «102».

9 лютого слідчі відділу поліції №2 ХРУП №3 повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) по 11 епізодам.

На даний час вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу. Йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, мешканка Краснокутського району «замінувала» школу в Чугуєві.

38-річному чоловікові загрожує до шести років ув’язнення за неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу на станції Куп’янськ-Вузловий у Харківській області. Він також був п’яний та заявив, що зробив це повідомлення через «розбіжності із родичами».