Мешканка Краснокутського району «замінувала» школу в Чугуєві

Фото: hk.npu.gov.ua

У ніч на сьогодні, 26 січня, о 02:55 на лінію «102» надійшло повідомлення, що в одній зі шкіл Чугуєва закладено вибухівку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як стало вже звичним, перевірка навчальних закладів показала повну відсутність будь-яких вибухонебезпечних предметів чи речовин.

«При перевірці номеру мобільного телефону, з якого надійшов дзвінок, поліцейські встановили особу громадянки, ймовірно, причетної до правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Коли співробітники слідчо-оперативної групи прибули за встановленою адресою, вони виявили 43-річну мешканку Краснокутського району «у стані алкогольного сп’яніння». Нетвереза пані не змогла пояснити слідчим мотиви свого вчинку.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 КК (завідомо хибне повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності). Жінці повідомили про підозру у скоєнні злочину. Тепер за п’яні «жарти» їй, можливо, доведеться від чотирьох до восьми років провести за ґратами.

Як повідомляв Харків Times, 38-річному чоловікові загрожує до шести років ув’язнення за неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу на станції Куп’янськ-Вузловий у Харківській області. Він також був п’яний та заявив, що зробив це повідомлення через «розбіжності із родичами».