У Харкові та області ніч на сьогодні була «врожайною» на озброєні пограбування

Ілюстративне фото

У Харкові та Харківській області в ніч на сьогодні, 26 січня, особливо популярними були напади з холодною зброєю.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Близько 03:00 біля одного з клубів на Московському проспекті двоє юних азербайджанців (18 та 19 років), студентів харківського вишу, напали на такого ж юного (18 років) мешканця нашого міста й, погрожуючи ножем, відібрали гроші та мобільний телефон.

Молодих людей досить швидко затримали та вилучили в них речові докази скоєного злочину. Їм уже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 178 КК (розбій). У поліції вирішують питання вміщення їх під варту та перевіряють причетність юних розбійників до аналогічних злочинів на території області. Обом загрожує до 10 років провести за ґратами далеко від батьківщини.

Приблизно водночас у Первомайському медики швидкої допомоги повідомили до поліції, що поблизу сміттєвих баків на вулиці Кільцевій скоєно напад на 51-річного місцевого мешканця.

«Зловмисник завдав потерпілому різані рани шиї та грудної клітини, після чого заволодів його мобільним телефоном та втік», – йдеться у повідомленні.

Досить швидко поліцейські знайшли підозрюваного – ним виявився 46-річний безробітний мешканець Лозівського району. Йому також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 178 КК (розбій) та помістили до ізолятора тимчасового тримання до вирішення питання про взяття під варту. Загрожує йому від трьох до семи років ув’язнення. Ну й причетність затриманого до аналогічних злочинів, скоєних на території області та всієї країни, правоохоронці також перевірять.

Як повідомляв Харків Times, одразу після настання нового року поліція затримала 16-річного підлітка за підозрою в тому, що він під загрозою застосування ножа відібрав у студента в гуртожитку мобільний телефон.