У Харкові поліція затримала трьох викрадачів авто, які спеціалізувалися на «Нивах»

Поліцейські викрили та затримали трьох мешканців Харківської області, які викрали кілька автомобілів «ВАЗ-2121» у різних районах Харкова та області. Вік викрадачів — від 20 до 22 років.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

У листопаді та грудні минулого року у Слобідському та Московському районах Харкова, а також у селі Докучаївське зникли автомобілі «Нива».

Співробітники Управління карного розшуку ГУНП у Харківській області під час проведення оперативних заходів встановили особи правопорушників. Ними виявилися троє мешканців Харківської області віком від 20 до 22 років.

3 лютого поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників. В результаті правоохоронці вилучили дві частково розібрані викрадені автівки, запчастини, а також автомобіль Volvo, на якому пересувалися самі фігуранти.

Наразі 20-річному правопорушнику та його 22-річним спільникам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Поліція перевіряє причетність фігурантів до скоєння аналогічних злочинів як на території Харківської області, так і в інших областях.

Як повідомляв Харків Times, у Чугуєві двоє хлопців викрали машину, збили пішохода і втекли з місця події.

Двоє молодих харків’ян спробували викрасти BMW у іноземця.