У Харківській області поліція зупинила вантажівку з 13 тисячами пляшок підробленої горілки

Поліцейські вилучили 13 тисяч пляшок неякісної горілки з підробленими акцизними марками. Шукають виробника сумнівного товару. Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Алкогольні напої з акцизними марками, що мають явні ознаки підробки, виявили правоохоронці під час перевірки вантажного автомобіля на трасі в Харківській області.

Вантажівку зупинили патрульні та співробітники Департаменту стратегічних розслідувань НПУ області вдень 19 січня, оскільки напередодні отримали інформацію, що такий вантаж має в’їхати на територію області.

Згідно з накладною, в опломбованому кузові було 13 тисяч пляшок горілки. Розкривати пломбу водій відмовився. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, яка оглянула та вилучила транспортний засіб.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 199 КК (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збуту підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, квитків державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) .

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

У межах кримінального провадження поліцейські провели огляд транспортного засобу та товарно-матеріальних цінностей, які він перевозив. У вантажному відсіку правоохоронці виявили упаковані пляшки горілки з акцизними марками, які мають очевидні ознаки підробки. Виробник горілчаної продукції встановлюється.

Наразі слідство планує низку експертиз.

Як повідомляв Харків Times, на початку грудня харківські поліцейські затримали автофургон з 1200 л сурогатного алкоголю для «наливайок».

В барі у центрі Харкова знайшли російський тютюн та сумнівний алкоголь. До того ж заклад обслуговував неповнолітніх та порушував карантинні норми. У поліції вирішують питання щодо його закриття.

У Харкові п’ятеро спільників через інтернет збували напої сумнівної якості під виглядом популярних і навіть елітарних брендів. Тепер їм загрожує до 10 років за ґратами.

У Холодногірському районі Харкова поліцейські виявили два заклади, які продавали алкоголь без акцизних марок. В однієї з «наливайок» ще не було ліцензії на цей вид діяльності.