Поліція перевірила інформацію про замінування 38 супермаркетів та ТЦ у Харкові

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція перевірила інформацію, що надійшла напередодні, 10 грудня про мінування супермаркетів і торгових центрів у Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Інформація про закладку вибухівки у торгових об’єктах Харкова надійшла до поліції о 18:10

“Правоохоронці оглянули приміщення та прилеглу територію 38 закладів. Вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено”, – розповіли в поліції.

Також повідомляється, що під час перевірки повідомлення про замінування евакуація людей та відведення транспорту не проводились.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження. Оперативники встановлюють причетних до скоєння злочину.

Напередодні ввечері в соцмережах повідомляли про евакуацію персоналу та відвідувачів із ТЦ «Україна» на проспекті Тракторобудівників та супермаркету «Восторг» на Московському проспекті, в районі станції метро «Індустріальна».

У прес-службі поліції повідомили, що перевіряють інформацію про замінування одинадцяти об’єктів у Харкові – торгових центрів та супермаркетів.

Як повідомляв Харків Times, 13 грудня через загрозу вибуху евакуювали співробітників та відвідувачів Харківського апеляційного суду та перевірили ресторан, універмаг та популярні ТРЦ.

14 грудня анонім знову повідомили про закладання вибухівки у будівлі Харківського апеляційного суду.

15 грудня електронною поштою надійшло повідомлення про замінування кількох об’єктів міста, у тому числі й вокзалу.

16 грудня поліція перевірила повідомлення про замінування головного залізничного вокзалу Харкова. Інформація очікувано не підтвердилася.

Цього ж дня на проспекті Науки у Харкові оперативники затримали чоловіка, який дезінформував правоохоронців, повідомивши про закладання вибухівки на території Південного вокзалу.

17 грудня поліція Харкова шукала вибухівку в будівлі суду на майдані Героїв Небесної Сотні, на автовокзалі, станції “Левада” та в супермаркеті на проспекті Гагаріна. Вибухонебезпечних предметів чи речовин правоохоронці не виявили.

20 грудня у поліцію Харкова повідомили про замінування двох супермаркетів та автомобіля, що стоїть на парковці біля суду. Ця інформація також виявилася неправдивою.

21 грудня поліція Харкова шукала автомобіль із 50 кг тротилу.

24 грудня поліція шукала вибухівку у будинках по вулиці Полтавський Шлях, площі Героїв Небесної Сотні та Привокзальної площі.

Фото: hk.npu.gov.ua