Минулої доби в поліцію Харкова двічі повідомляли про замінування міських об’єктів

У Харкові поліцейські перевірили два повідомлення про закладання вибухівки в суді, ресторані, мегамаркеті та семи торгових центрах, які надійшли напередодні, 13 грудня.

Про це Харків Times дізнався зі щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Згідно з повідомленням о 14:00, на телефон Головного управління Нацполіції області повідомили про замінування Харківського апеляційного суду, що на площі Героїв Небесної Сотні, 36.

За адресою виїжджали слідчо – оперативна група, вибухотехніки, кінологи, представники екстрених служб. Фахівці евакуювали з будівлі співробітників та відвідувачів. Вибухотехніки обстежили будівлю суду та прилеглу територію. Вибухових пристроїв не виявлено.

О 20:30 на електронну пошту ГУ НП у Харківській області надійшло анонімне повідомлення про замінування торгових та розважальних центрів: ТРЦ «Дафі», ТЦ «Метро», ТРЦ «Планета», ТЦ «Компас», універмаг «Харків», ТЦ «Космос» , ТЦ «Призма», ресторан «Панорама», ТЦ «Павловський».

“Всі зазначені об’єкти були перевірені співробітниками райвідділів поліції. Евакуація не провадилася. Вибухові пристрої не виявлені.”, – сказано у звіті.

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня поліція розпочала пошук вибухівки у всіх школах Харкова. Анонім повідомив про замінування шести навчальних закладів міста, але вибухотехніки перевіряють усі.

Повідомлення про мінування шести шкіл Харкова, що надійшло 6 грудня, виявилося фейковим.

Вибухотехніки перевірили 216 навчальних закладів Харкова через інформацію про мінування, що надійшла 6 грудня. Вибухових предметів чи речовин фахівці не виявили.

7 грудня від оператора лінії “012” до поліції Харкова повідомили про закладання вибухівки у школах, вузах та торгових центрах міста. Це повідомлення також виявилося хибним.