У Харкові шукали вибухівку у 193 школах та 23 технікумах

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція перевірила на наявність вибухівки 216 навчальних закладів м. Харкова через анонімне повідомлення про замінування шести шкіл міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про замінування шести навчальних закладів на території Новобаварського, Слобідського, Київського, Холодногірського та Шевченківського районів надійшло до поліції від оператора 102 6 грудня близько 11:15.

За адресами виїжджали слідчо-оперативні групи, працівники кінологічного центру та фахівці з вибухотехнічного управління ГУНП у Харківській області. Жодних вибухових предметів та речовин під час перевірки фахівці не виявили.

“За розпорядженням начальника ГУНП у Харківській області було перевірено інші навчальні заклади міста – 193 школи та 23 технікуми. Під час проведення оглядів місць подій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено”, – розповіли в поліції.

Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв та повідомлень територіальних підрозділів поліції.

Відповідно до щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області 6 грудня надійшло два анонімні повідомлення про замінування навчальних закладів м. Харкова.

Перше повідомлення надійшло об 11:13 на електронну пошту школи №59, що знаходиться у провулку Чаплигінському, 12 у Новобаварському районі Харкова. Анонім повідомляв про закладання вибухівки у шкільній будівлі.

Об 11:15 до чергової частини ГУ ПП у Харківській області надійшло анонімне повідомлення про замінування однієї зі шкіл чи технікуму м. Харкова. При цьому ні назви, ні адреси навчального закладу не було названо.

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня поліція розпочала пошук вибухівки у всіх школах Харкова. Анонім повідомив про замінування шести навчальних закладів міста, але вибухотехніки перевіряють усі.

Повідомлення про мінування шести шкіл Харкова, що надійшло 6 грудня, виявилося фейковим.