Анонім повідомив у поліцію про автомобіль з 50 кг тротилу на Привокзальній площі

Фото: Харків Times

У Харкові поліція перевірила інформацію, що надійшла напередодні, 21 грудня, про закладання вибухівки на Привокзальній площі, та в будівлі Харківського апеляційного суду.

Про це Харків Times дізнався зі щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Повідомлення про замінування двох об’єктів Харкова надійшло до Головного управління Нацполіції області о 10:30.

Анонім повідомив про замінування будівлі апеляційного суду на площі Героїв Небесної Сотні, 36 та про начинений тротилом автомобіль, що припаркований на Привокзальній площі, 1. За інформацією аноніма, в машині знаходиться 50 кг тротилу і вибухнути він має о 12:00.

Вибухотехніки та кінологи обстежили будівлю суду та Привокзальну площу. Жодних вибухових речовин або предметів фахівці не виявили.

Як повідомляв Харків Times, 13 грудня через загрозу вибуху евакуювали співробітників та відвідувачів Харківського апеляційного суду та перевірили ресторан, універмаг та популярні ТРЦ.

14 грудня анонім знову повідомили про закладання вибухівки у будівлі Харківського апеляційного суду.

15 грудня електронною поштою надійшло повідомлення про замінування кількох об’єктів міста, у тому числі й вокзалу.

16 грудня поліція перевірила повідомлення про замінування головного залізничного вокзалу Харкова. Інформація очікувано не підтвердилася.

Цього ж дня на проспекті Науки у Харкові оперативники затримали чоловіка, який дезінформував правоохоронців, повідомивши про закладання вибухівки на території Південного вокзалу.

17 грудня поліція Харкова шукала вибухівку в будівлі суду на вулиці Героїв Небесної Сотні, на автовокзалі, станції “Левада” та в супермаркеті на проспекті Гагаріна. Вибухонебезпечних предметів чи речовин правоохоронці не виявили.

20 грудня у поліцію Харкова повідомили про замінування двох супермаркетів та автомобіля, що стоїть на парковці біля суду. Ця інформація також виявилася неправдивою.