Зберігав у гаражі канабіс та психотропи – у Харкові затримали 19-річного наркокур’єра

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові оперативники затримали 19-річного наркокур’єра, який упродовж місяця “працював” закладником. Інформацію про місця закладок він отримував із інтернет-магазину з продажу наркотиків та психотропів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Закладника, у якого при собі були два пакетики, ймовірно, з канабісом, виявили поліцейські Харківського райуправління №1.

Під час обшуку в гаражі харків’янина оперативники виявили склад наркотиків та психотропів. Поліцейські вилучили понад 30 полімерних упаковок з речовиною рослинного походження зеленого кольору, 86 згорток з канабісом, 51 згорток з психотропною речовиною MDMA та 47 таблеток MDMA, полімерний пакет із речовиною бірюзового кольору – “солі”. Крім цього в гаражі знаходилися електронні ваги та 500 пакетиків з фіксатором.

Окрім цього поліцейські вилучили 12 згортків із місць закладок, на які вказав затриманий.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадження, відкритому за ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Київський районний суд м. Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб, з можливістю внесення застави у сумі 181 600 грн.

Як повідомляв Харків Times, харків’янин у підвалі гаража вирощував канабіс.