Повідомлення про замінування суду та двох супермаркетів у Харкові виявилося фейковим

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліція завершила перевірку повідомлення, що надійшло напередодні, 20 грудня, про закладення вибухівки на території двох супермаркетів і в автомобілі, що стояв на парковці біля суду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про замінування цих об’єктів надійшло до поліції близько 14:25. За інформацією «мінера», вибухівку закладено в супермаркетах по вулиці Плехановській та Героїв Праці та в автомобілі, припаркованому біля будівлі суду на площі Героїв Небесної Сотні.

“Правоохоронці оглянули 11 700 квадратних метрів приміщень та прилеглої території. Жодних підозрілих предметів виявлено не було”, – розповіли в поліції.

Евакуація працівників та відвідувачів із цих установ не проводилася.

Інформація зареєстрована у Єдиному обліку. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Згідно зі звітом про оперативну обстановку в Харківській області, 20 грудня на наявність вибухових речовин та предметів перевіряли будівлю Харківського апеляційного суду та два супермаркети “Рост”. О 19:35 ці установи відновили роботу у звичному режимі.

Як повідомляв Харків Times, 13 грудня через загрозу вибуху евакуювали співробітників та відвідувачів Харківського апеляційного суду та перевірили ресторан, універмаг та популярні ТРЦ.

14 грудня анонім знову повідомили про закладання вибухівки у будівлі Харківського апеляційного суду.

15 грудня електронною поштою надійшло повідомлення про замінування кількох об’єктів міста, у тому числі й вокзалу.

16 грудня поліція перевірила повідомлення про замінування головного залізничного вокзалу Харкова. Інформація очікувано не підтвердилася.

Цього ж дня на проспекті Науки у Харкові оперативники затримали чоловіка, який дезінформував правоохоронців, повідомивши про закладання вибухівки на території Південного вокзалу.

17 грудня поліція Харкова шукала вибухівку в будівлі суду на вулиці Героїв Небесної Сотні, на автовокзалі, станції “Левада” та в супермаркеті на проспекті Гагаріна. Вибухонебезпечних предметів чи речовин правоохоронці не виявили.

20 грудня у поліцію Харкова повідомили про замінування двох супермаркетів та автомобіля, що стоїть на парковці біля суду.