У мерії розповіли про ситуацію у Харківському метрополітені після підтоплення

Підтоплення метрополітену м. Харкова, спричинене поривом водоводу холодної води діаметром 500 мм на вул. Клочківська, 23, вже припинилося. Комунальники відкачують воду із сусідніх колодязів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Причини підтоплення тунелю на Холодногірсько-Заводській лінії метрополітену буде встановлено в найкоротші терміни, повідомив сьогодні, 11 січня, перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак під час робочої наради з профільними службами.

Як розповів заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов, сьогодні, 11 січня, близько 5:30 сталося підтікання тунелю на перегоні від станції «Площа Конституції» до станції «Центральний ринок». Щоб уникнути аварійних ситуацій та забезпечити безпеку пасажирів, рух поїздів було призупинено: поїзди ходили від кінцевої станції «Індустріальна» до станції «Проспект Гагарина».

«Ми припинили рух на перегоні, закрили станції. В даний час підтоплення зупинилося, ведеться відкачування води із сусідніх колодязів. У метрополітен вода не надходить. Рух метрополітену відновили. Причини будуть встановлені до завтрашнього ранку. Після цього ми повідомимо результати проведених досліджень», – зазначив віцемер.

Також він наголосив, що послуга водопостачання до будинків харків’ян не припинялася.

Як повідомляв Харків Times, Харківський метрополітен вранці 11 січня призупинив рух потягів на станціях Холодногірсько-заводської лінії “Майдан Конституції”, “Центральний ринок”, “Південний вокзал” та “Холодна гора”.

Причиною зупинки поїздів метро у Харкові став порив водоводу.