Ожеледиця у Харкові: рятувальники розблокували затор із чотирьох фур на ХТЗ (відео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

5 січня, коли у Харкові та області після снігопадів пішов дощ, на трасах регіону значно погіршилися умови проїзду – машини виносило за межі проїжджої частини або вони буксували на слизьких дорогах. Водії протягом доби вісім разів зверталися по допомогу до рятувальників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Найбільш масштабний затор утворився на вулиці Плитковій в Індустріальному районі Харкова. Тут на слизькій дорозі застрягли одразу чотири фури. Спецавтомобіль підвищеної прохідності рятувальників 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС надав допомогу водіям вантажівок, які змогли продовжити рух.

На Салтівці допомога рятувальників знадобилася водіям двох легковиків. По вулиці Владислава Зубенка, 36 у крижану пастку потрапив Dасia Logan. На вулиці Гвардійців Широнінців, 43 рятувальники звільнили з бруду легковик Daewoo Nexia. Водій необачно потрапив у яму, що виникла внаслідок просідання ґрунту.

Ще два легковики занесло на слизькій дорозі, і вони вилетіли на узбіччя. У Харківському районі поблизу садового товариства “Розплідник” рятувальники витягли легковик “ЗАЗ Славута” з кювету, в якому знаходився водій із шестирічним сином.

На 42-му кілометрі автодороги Чугуїв-Мелове між селом Тетянівка та селищем Шевченкове Куп’янського району автомобіль Chevrolet Aveo вилетів з траси в кювет. В автомобілі перебувало чотири особи, ніхто з них не постраждав. Проте самостійно вибратися із засніженої узбіччя вгору на дорогу легковій машині було не під силу. Співробітники 54 Державної пожежно-рятувальної частини на автомобілі підвищеної прохідності за допомогою буксирного троса витягли легковик з кювету на рівну частину дороги, після чого водій продовжив рух самостійно.

Як повідомляв Харків Times, 3 січня у селі Мала Камишеваха Ізюмського району з дороги в кювет вилетів кросовер Renault Duster, в якому їхали двоє дорослих та троє дітей.