Мерія заявляє про намір організувати “зелену хвилю” на 11 магістралях Харкова (доповнено)

Роботи з організації “зеленої хвилі” виконуються на 11-ти магістралях міста, заявив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан. Він зазначив, що наразі проєкт реалізований на пр. Гагаріна, пр. Науки та пр. Московському.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Дульфан повідомив “Харьковским известиям”, що наразі проект реалізований на ділянці вулиці Вернадського та проспекту Гагаріна від клумби на набережній до вулиці Молочної, на Московському проспекті на ділянці від вулиці Соїча до вулиці Харківських Дивізій, а також на проспекті Науки від вулиці Мінської до проспекту Незалежності.

“Найлегше організувати “зелену хвилю” між перехрестями з постійною шириною проїжджої частини, що в житті зустрічається вкрай рідко. Тому доводиться перераховувати фази циклограм таким чином, щоб під час руху зі швидкістю 45 км/год можна було проїхати магістраль без зупинки”, – зазначив Дульфан.

Крім того, за його словами, організація “зеленої хвилі” ускладнюється припаркованими на узбіччі автомобілями, а також неідеальними дорожніми умовами. Для їх удосконалення в місті системно виконують ремонт дорожнього покриття, створюють нові місця для паркування тощо.

Дульфан зазначив також, що значно покращити систему організації дорожнього руху у Харкові зможе програмно-апаратний комплекс, який має бути розроблений у рамках спільного із Європейським інвестиційним банком проєкту.

“У нас висококласні спеціалісти, але машини працюють швидше. Тому я сподіваюся, що вже цього року буде проведено тендер, і ми отримаємо інтелектуально-адаптивну систему управління, яка самостійно розраховуватиме щільність транспортних потоків на магістралях та підбиратиме необхідні режими роботи світлофорних об’єктів”, – розповів директор департаменту.

Він підкреслив, що запуск усіх магістралей за принципом “зеленої хвилі” не лише усуне велику кількість заторів, а й зменшить аварійність та кількість викидів у повітря забруднюючих речовин.