Папа Гуйє завершив кар’єру гравця і став спортивним директором «Металіста»

Фото: metalist.ua

Легендарний захисник «Металіста» Папа Гуйє оголосив про завершення ігрової кар’єри. Після цього Олександр Ярославський представив його клубу та вболівальникам в якості спортивного директора.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі клубу.

«Прийшов час оголосити про завершення кар’єри футболіста. Вдячний усім уболівальникам «Металіста», з боку яких завжди відчував любов і підтримку. За ці роки Харків став моїм домом і назавжди закріпився в моєму серці.

Радий, що мені довелося попрацювати під керівництвом таких сильних тренерів, як Мирон Маркевич і Віталій Кварцяний.

Також хочу сказати спасибі президентові Олександру Ярославському та віце-президенту Євгену Краснікову, які дали мені шанс виступати в такому прекрасному клубі. Упевнений, найгучніші перемоги «Металіста» ще попереду!

Де б я не був, завжди залишуся відданим уболівальником цього клубу», — сказав у прощальному слові Папа Гуйє.

А вчора, 24 жовтня, в перерві матчу «Металіст» – «Поділля» (який, до речі, завершився з рахунком 3:0) президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський подякував Папа Гуйє за роки, проведені в клубі в якості гравця й оголосив, що відтепер Папа Гуйє — спортивний директор ФК «Металіст».

«Давайте подякуємо Папа Гуйє за його гру. Але він не покидає Харків. Відтепер Папа буде відповідати за спортивну направляючу нашого улюбленого футбольного клубу «Металіст». Папа Гуйє — новий спортивний директор «Металіста», — заявив президент клубу.

Як повідомляв Харків Times, у лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, на той момент вже було досягнуто певних домовленостей про це.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст».

29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3:0.

Харківська обласна рада передала стадіон «Металіст» у власність територіальної громади Харкова. Рішення про це було прийнято 10 червня на V сесії Харківської облради VIII скликання.

16 червня Українська асоціація футболу затвердила перейменування футбольного клубу «Метал» в «Металіст».

23 жовтня відновила свою роботу Академія футболу ФК «Металіст».