Харків має намір ініціювати передачу майна ФК «Металіст» у комунальну власність

Фото: atn.ua

Харківська міська рада планує звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної до комунальної власності майна ФК «Металіст».

Про це Харків Times стало відомо з рішення IV сесії Харківської міської ради 8-го скликання, що проходить у даний час.

«Рішенням передбачено звернення до облдержадміністрації, до сфери управління якої розпорядженням Кабінету Міністрів України віднесені майнові комплекси (рухоме і нерухоме майно, земельна ділянка, товарні знаки), конфісковані у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» та ТОВ «Металіст-Арена», – повідомили у міськраді.

Також рішенням сесії місто бере на себе зобов’язання використовувати вказані об’єкти за цільовим призначенням і не відчужувати їх у приватну власність.

Крім того, рішенням передбачено звернення до Кабінету Міністрів України про передачу Харківській міській раді повноважень з управління корпоративними правами, конфіскованими у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» та ТОВ «Металіст Холдинг».

Як повідомляв Харків Times, в лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, домовленості на цей рахунок вже досягнуті.

Депутати Харківської обласної ради домовилися про передачу частини стадіону «Металіст», що належить області, у власність міста. Питання про передачу у власність Харкова частини стадіону «Металіст», що знаходиться у спільній власності громад області, на своїй сесії 11 березня підняв голова облради Артур Товмасян. Депутати облради його підтримали.