Харківські тепломережі відповіли Роганським енергетикам

Фото: city.kharkov.ua

У «Харківських тепломережах» звернення до споживачів ТОВ «Теплоенергоцентр Роганського промвузла» назвали маніпулятивним, а його суть — провокаційною.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на керівництво КП «Харківські теплові мережі».

Сьогодні, 13 жовтня, на території Роганського житлового масиву та у соцмережах було розповсюджено звернення до споживачів від ТОВ «Теплоенергоцентр Роганського промвузла». У цьому зверненні «ТЕЦРП» вимагав від Харківської міської ради компенсацію різниці між економічно обґрунтованими і діючими тарифами на тепло та гарячу воду й погрожував припинити теплопостачання мікрорайону 759-А Роганського житлового масиву.

Як відзначили у КП «ХТМ», викладена в зверненні інформація не відповідає дійсності, виходячи з наступного:

«1. Відповідно до ст. 25 Закону України «Про теплопостачання», теплопостачальні організації зобов’язані забезпечувати надійне постачання обсягів теплової енергії відповідно до умов договорів зі споживачами, а також норм і правил. Тобто, відповідальність за якісне і безперебійне надання послуги покладене чинним законодавством на ТОВ «ТЕЦРП».

2. Відповідно до умов договору про постачання природного газу з теплопостачальними організаціями, остаточний розрахунок за фактично отриманий природний газ здійснюється теплопостачальною організацією через 45 днів з початку розрахункового періоду. Тобто, підстави для припинення теплопостачання ТОВ «ТЕЦРП», а, відповідно, його споживачам в даний час відсутні.

3. Бюджетним кодексом України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачений порядок формування міських бюджетів. Відповідно до зазначеного порядку, вже здійснюються заходи щодо формування бюджету на 2022 рік, в якому і повинні бути передбачені кошти на відшкодування різниці між економічно обґрунтованими витратами всіх без винятку теплопостачальних організацій, які мають відповідну ліцензію, і тарифами на послуги з постачання теплом і гарячою водою, встановленими для жителів Харкова», — йдеться в заяві підприємства.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Гендиректор “Харківських тепломереж” Василь Скопенко запевнив, що підприємство готове розпочати опалювальний сезон 2021-2022 у встановлені терміни.

У Харкові почали подавати тепло до медичних установ і навчальних закладів.

У КП «Харківські теплові мережі» пообіцяли почати подачу тепла в житлові будинки 14 жовтня.