14 жовтня “ХТМ” почне подавати тепло в квартири харків’ян

Фото: city.kharkov.ua

14 жовтня КП «Харківські теплові мережі» почнуть подачу тепла в житлові будинки. Обігрів установ соцсфери – лікарень шкіл та садочків – в місті почався 6 жовтня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на технічного директора КП «Харківські теплові мережі» Євгена Кауркіна.

За його словами, процес подачі опалення в житловий сектор буде відбуватися поетапно і займе приблизно два тижні.

«Процес підключення розбитий на п’ять етапів. Спочатку тепло піде в будинки малої поверховості – 2-3 поверхи, потім – 5-9 поверхів і наприкінці – 12- і 16-поверхівки. На сьогодні в місті – близько 8 тисяч будинків різної форми власності, їх всі треба пройти і випустити повітря з батарей. Для цього у нас сформовані бригади, і нам у цій роботі допомагає КП «Харківводоканал». Розраховуємо, що весь процес займе близько двох тижнів. Думаю, ми плавно увійдемо в опалювальний сезон, коли на вулиці стане реально холодно», – зазначив Євген Кауркін.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Гендиректор “Харківських тепломереж” Василь Скопенко запевнив, що підприємство готове розпочати опалювальний сезон 2021-2022 у встановлені терміни.

У Харкові почали подавати тепло до медичних установ і навчальних закладів.