У Харкові водій маршрутки «взяв у полон» патрульного

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом опору працівникові поліції в Новобаварському районі Харкова.

Відносно водія складено протокол за порушення правил карантину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Про те, що сьогодні вранці на Холодній горі водій автобуса відмовився підкорятися вимогам патрульних і висаджувати стоячих пасажирів, повідомили очевидці у соцмережах.

Одна з пасажирок автобуса № 1182, що курсує між сел. Високий та ст. м. «Холодна гора», зняла інцидент на відео, на якому видно, що в автобусі дійсно зайняті не тільки сидячі місця, а й частина стоячих, при цьому деякі пасажири навіть в присутності поліцейського не вважають за потрібне надягати маску. Люди напружені й вимагають від патрульного не заважати водієві везти їх до метро.

А тепер офіційна версія.

13 жовтня під час патрулювання у складі екіпажу поліції співробітник Управління патрульної поліції зупинив пасажирський автобус для перевірки вимог дотримання карантину, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236.

Коли поліцейський зайшов до салону транспортного засобу для перевірки кількості пасажирів, водій зачинив двері та поїхав, відмовляючись зупинити автобус.

Поліцейські склали відносно водія протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 342 КК (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб).

Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 13 жовтня виявили 181 012 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1526 — за минулу добу.

З початку пандемії станом на ранок 13 жовтня в Харківській області померли 4 232 пацієнта з коронавірусною хворобою COVID-19, 45 з них — за останню добу. Це найбільша кількість летальних випадків за добу, зареєстрована в регіоні з початку пандемії.

З 10 жовтня місто перейшло у «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.

Минулого тижня в Харкові та області поліцейські виявили 326 порушників маскового режиму. Ще на 12 — склали адміністративні протоколи.