У харківській лікарні №17 розгорнуть додаткові ліжка для хворих на коронавірус

Фото: city.kharkov.ua

420 койко-місць для хворих на коронавирусну інфекцію буде забезпечено у Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на головного лікаря лікарні Дмитра Черепова.

Він зазначив, що лікарня почала приймати пацієнтів з COVID-19 у квітні 2020 року. Тоді було розгорнуто 60 ліжок.

Станом на 7 жовтня 2021 року їхня кількість становила 390, а тепер додадуть ще 30.

Дмитро Черепов зазначив, що в лікарні змонтовано 200 точок подачі кисню, а решта ліжок забезпечена кисневими концентраторами, тому всім хворим надається необхідна допомога.

При цьому, зауважив головлікар, лікарня потребує розширення кадрового складу.

За словами Дмитра Черепова, в одній бригаді зазвичай працюють три лікарі, а також дев’ять медсестер і саніторок.

«Ми за контрактом набираємо людей з фондом виплати заробітної плати до 300%. У лікарському колективі враховуються терапевтичні знання, і є бригади анестезіологічні. У 17-й лікарні розгорнуто тільки 64 реанімаційних ліжка, тому велику роль грають лікарі-анестезіологи, реаніматологи і сестри-анастезіологи», — пояснив головний лікар лікарні №17.

Якщо для цілодобового забезпечення відділення з 60-ліжковим навантаженням потрібно приблизно чотири бригади медиків, то для 420 ліжок — вже 28.

Заступниця міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан додала, що лікарня №17 — найбільша з усіх, які приймають хворих на коронавірус. За її словами, додаткові ліжко-місця в інших лікарнях розгортають у міру необхідності.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 8 жовтня виявили 173 808 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 025 — за минулу добу.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почали приймати хворих на коронавірус.

Для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 планують відкрити Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

Станом на 5 жовтня в Харківській області COVID-19 лікують у 19 закладах охорони здоров’я. Загальна госпітальна база складається з 4 002 ліжок, з яких зараз зайняті 2 560 (64%).

Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав прийом хворих на СOVID-19.

З 00:00 10 жовтня місто переходить в «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.