У Харківській області відкриють ще дві лікарні для лікування пацієнтів з COVID-19

Фото: из открытых источников

У Харківській області планують відкрити для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Станом на 4 жовтня, в цих медичних установах ще проводяться монтажні роботи і готується киснева ємність. Всього в Харківській області хворі з COVID-19 проходять лікування в 18 медустановах.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова, ліжкова база цих лікарень розрахована на лікування 3 666 пацієнтів. Всі ліжка забезпечені киснем.

“Зараз 2533 ліжка зайнято – це 69,1% від загальної кількості ліжок госпітальної бази”, – сказав Максим Хаустов.

Він зазначив, що серед 2533 госпіталізованих з ковідом пацієнтів, частка вакцинованих зберігається на рівні 4%. І у них, за словами Хаустова, легкий перебіг хвороби.

Всього повний курс вакцинації пройшли 379 773 особи, що становить 17% дорослого населення області. Всього на сьогодні вакцинацією від COVID-19 охоплено 23% дорослого населення Харківщини – включно з тими, у кого є хоча б одна доза щеплення.

За даними чиновника, 54% медичних працівників пройшли повний курс щеплень, у 71% вже є хоча б одна доза. Серед педагогів повний курс щеплень пройшли 52%. І 88% отримали хоча б одну дозу вакцини.

Максим Хаустов також додав, що всі центри вакцинації в області працюють.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 4 жовтня виявили 169 512 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 592 — за минулу добу.

Опорні COVID-лікарні, розташовані в Харкові, заповнені на 90%.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почали приймати хворих на коронавірус.

У Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».