У Харкові зайняті 90% ліжок для хворих на COVID

Фото: Суспільне Харків

Найближчими днями харківських пацієнтів з коронавірусом можуть почати відправляти до області. Такі дані назвали в обласному департаменті охорони здоров’я.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Опорні COVID-лікарні, розташовані у Харкові, заповнені на 90%.

Про це Суспільному 27 вересня повідомив директор обласного Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов.

Він підтвердив інформацію про те, що деяких пацієнтів можуть везти до лікарень районів області, оскільки в регіоні існує єдина госпітальна база з COVID.

«Заповненість зараз лікарень по місту Харкову — 90%, тобто для того, щоб дійсно формувати резерв ліжок, людей можуть і направляють, в залежності від вільних ліжок — у додаткові лікарні [в районах області]. У нас немає поділення на міські чи обласні, всі ці лікарні дозволені МОЗ для лікування хворих [з COVID], у нас база — 13 лікарень», — сказав Хаустов.

У переліку опорних лікарень Харкова наразі шість медустанов. 23 вересня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк повідомляв, що на Харківщині для хворих на COVID є 3 015 ліжок, з яких 2 010 — з централізованим киснем.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 27 вересня виявили 162 853 випадки коронавирусной хвороби COVID-19, 233 — за минулу добу.

Кабмін ввів COVID-сертифікати і змінив карантинні правила.

Із четверга, 23 вересня, у всіх регіонах України встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки. Очне навчання та масові заходи можливі за умови, що 80% учасників процесу отримали щеплення. Міністерство охорони здоров’я відносить Харківську область і ще вісім регіонів України до «помаранчевої» зоні епідемічної небезпеки.

Харків пропонує повернути до «ковідного реєстру» лікарню та пологовий будинок.

Понад сто шкіл і дитячих садів Харківської області з 23 вересня перейшли на дистанційну форму роботи через високий відсоток невакцинованих працівників.