У Харківській області повністю вакциновані від COVID-19 17% дорослого населення

Фото: ХОГА

Рівень вакцинації в регіоні залишає бажати кращого, але відсоток вакцинованих медиків і педагогів суттєво зріс.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова.

За його даними, на сьогодні у Харківській області COVID-19 лікують у 19 закладах охорони здоров’я. Загальна госпітальна база складається з 4 002 ліжок, з яких зараз зайняті 2 560 (64%).

За останню добу до лікарень області бригади швидкої допомоги доставили 225 пацієнтів.

«Сьогодні, щоб зменшити відсоток госпіталізацій, ми закупаємо швидкі тести і намагаємося ще на ранніх етапах діагностувати та лікувати захворювання, щоб сімейні лікарі не доводили до госпіталізацій, — зазначив Максим Хаустов. — Ми робимо все, щоб не допустити введення «червоної» зони».

Також директор Департаменту повідомив, що на 4 жовтня в області повний курс вакцинації пройшли 17% дорослого населення, хоча б однією дозою щеплені 24%.

Серед медичних працівників повний курс пройшли 54%, щеплені першою дозою 71%.

Схожа картина у педагогів: 53% та 89% відповідно.

На сьогодні в регіоні працює 31 центр вакцинації, 56 мобільних бригад і 163 прищепних пункти.

«Я закликаю жителів міста й області йти вакцинуватися, тому що відсоток вакцинованих хворих у лікарнях залишається приблизно 4%. Захворювання протікає набагато легше, немає ускладнень, тому, будь ласка, цим не потрібно нехтувати», — зазначив Максим Хаустов.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 5 жовтня виявили 170 452 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 940 — за минулу добу.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почали приймати хворих на коронавірус.

У Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».

Для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 планують відкрити Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

У харківських лікарнях на третину збільшили кількість місць для хворих на коронавірус.