У харківських лікарнях на третину збільшили кількість місць для хворих на коронавірус

Фото: city.kharkov.ua

У медичних установах міста Харкова, де проходять лікування пацієнти з коронавырусною хворобою COVID-19, на третину збільшили кількість ліжко-місць: з 770 до 1020.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на заступника Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, станом на 5 жовтня додаткові місця обладнали в трьох лікувальних установах міста. У лікарні №17 відкрили 30 додаткових місць, лікарні №18 – 60, а в пологовому будинку №2 – 110 ліжок, 25 з яких – для породіль та вагітних жінок (інші місця – для хворих гінекологічного відділення).

Віцемер зазначила, що нові додаткові місця забезпечені кисневими концентраторами, але до них планують підключити систему централізованої подачі кисню. Поки на ці місця кладуть хворих, які вже пройшли гострий період хвороби.

«В цілому в міських лікарнях кисень є. У нас всього 888 концентраторів і 543 точки з киснем на 1020 місць, але централізована подача кисню – більш надійна система, тому будемо його підводити і до додаткових ліжок», – зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Вона також повідомила, що додаткову кисневу ємність на 11 куб. м підключили в лікарні №25, де раніше використовували балони, і бочку планують встановити в лікарні №18, де тільки 50 із 110 місць, призначених для коронавірусних хворих, забезпечені киснем, інші – концентраторами.

Віцемер зазначила, що за минулий тиждень в Харкові на коронавірус захворіли 5162 людини, що на 37% більше, ніж за позаминулий. Міські лікарні заповнені на 79,3%. Станом на сьогодні в місті провакциновано 346 543 особи.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 5 жовтня виявили 170 452 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 940 – за минулу добу.

Опорні COVID-лікарні, розташовані в Харкові, заповнені на 90%.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почали приймати хворих на коронавірус.

У Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».

Для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 планують відкрити Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця»