Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав прийом хворих на СOVID-19

Фото: kharkov.info

В обласному госпіталі ветеранів війни обладнані 256 місць для прийому коронавірусних пацієнтів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова.

За даними чиновника, хворі почали надходити до госпіталю ще вчора ввечері.

«Сьогодні зранку там було заправлення киснем і вони готові приймати на повну потужність. На ранок там було вже близько 30 хворих», — сказав Максим Хаустов.

Він також повідомив, що в госпіталі ветеранів війни є 256 місць для хворих на СOVID-19, всі вони забезпечені потоковим киснем.

Крім того, як зазначив Максим Хаустов, зараз в резерві перебувають два заклади охорони здоров’я: КНП «Вовчанська центральна районна лікарня» та КНП Ізюмської міської ради «Центральна міська лікарня Піщанської Божої Матері». За потреби їх також включать до прийому пацієнтів із коронавірусною хворобою.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 5 жовтня виявили 170 452 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 940 — за минулу добу.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почали приймати хворих на коронавірус.

У Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».

Для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 планують відкрити Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

У харківських лікарнях на третину збільшили кількість місць для хворих на коронавірус.

Станом на 5 жовтня в Харківській області COVID-19 лікують у 19 закладах охорони здоров’я. Загальна госпітальна база складається з 4 002 ліжок, з яких зараз зайняті 2 560 (64%).