Харківську облраду очолила Тетяна Єгорова-Луценко: що про неї відомо

Фото: Суспільнге

37-річна представниця політичної партії “Слуга народу” Тетяна Єгорова -Луценко очолила Харківську обласну раду. На цій посаді вона змінила свого однопартійця, підозрюваного в корупції Артура Товмасяна.

Про обрання Тетяни Єгорової-Луценко на посаду голови Харківської обласної ради на позачерговій сесії 19 серпня оголосив голова лічильної комісії Віталій Панов, повідомив кореспондент Харків Times.

Кандидатуру Єгорової-Луценко підтримали 75 депутатів. Дев’ять проголосували проти.

У Харківській облраді Тетяна Єгорова-Луценко очолює фракцію партії “Слуга народу”. У листопаді 2020 року представники президентської політсили планували висунути її кандидатуру на посаду голови облради. Але передумали і делегували на цей пост Артура Товмасяна, кандидатуру якого на сесії 11 грудня депутати підтримали більшістю голосів.

З серпня 2020 року по квітень 2021 року Єгорова-Луценко була першим заступником голови Харківської обласної державної адміністрації. На цю посаду її призначив Олексій Кучер. Відхід з поста віце-губернатора ХОДА супроводжувався невеликим скандалом – Єгорова-Луценко заявила, що об’єктивних причин для її звільнення не було. Глава Харківської ХОДА Айна Тимчук, яка підписала розпорядження про звільнення Єгорової, заяву екс-заступниці не прокоментувала.

Уродженка м.Лозова Тетяна Єгорова-Луценко має вищу юридичну освіту. Вона закінчила Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю “правознавство”.

Протягом двох років очолювала головне теруправління юстиції в Харківській області (грудень 2017 – грудень 2019).

Як повідомляв Харків Times, 19 серпня на позачерговій сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання депутати прийняли рішення про звільнення з посади голови облради Артура Товмасяна.