Депутати обрали головою Харківської облради “слугу народа” Товмасяна

Депутати обрали головою Харківської обласної ради депутата від партії “Слуга народу” Артура Товмасяна.

Про це оголосив на пленарному засіданні сесії облради голова лічільної комісії Віталій Панов, повідомив кореспондент Харків Times.

У ході таємного голосування за Товмасяна віддали свої голоси 73 депутата, проти – 15. У голосуванні брали участь 90 зі 120 обраних депутатів облради.

Товмасян Артур Едмарович народився 1 березня 1981 року у смт Мангуш, Першотравневого району, Донецької області. Закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, Харківську національну академію міського господарства та Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. З 2000 по 2002 рр. працював юрист-консультантом ВАТ “Азовський”, м. Маріуполь. З 2005 по 2007 рр. займав посаду начальника Державної виконавчої служби у Жовтневому районі м. Маріуполь, Державної виконавчої служби Донецької області. У Маріуполі очолював громадську організацію “Клуб спортивного покеру “Обличчя покеру”.

Під час роботи у виконавчій службі на Донбасі Товмасян потрапив під суд за зловживання службовим становищем. Слідство інкримінувало йому внесення в 2005 році в документи завідомо неправдивих даних. Чиновник визнав свою провину, повністю відшкодував збитки і був звільнений від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими обставинами у зв’язку з “дійовим каяттям.

У вересні 2014 р. Товмасян був радником голови Харківської обласної державної адміністрації по забезпеченню діяльності голови та заступників голови. З 2014 по 2017 рр. займав посаду заступника начальника Харківського міського управління юстиції, Головного управління юстиції у Харківській області, м. Харків. У березні 2018 році – заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби, Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області. З 2018 по 2019 р. працював заступником начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальником Управління державної виконавчої служби, Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків.

З 17 квітня 2020 року працює на посаді голови Харківської районної державної адміністрації.

Як повідомляв Харків Times, секретаря міськради Ігор Терехов заявив в ефірі Суспільного, що Сергій Чернов зняв кандидатуру на посаду голови Харківської облради, а “Блок Кернеса – Успішний Харків” підтримуватиме на посаді голови облради кандидатуру від “Слуги народу” Артура Товмасяна.

На посаду голови Харківської обласної ради висунули одну кандидатуру – депутата від партії “Слуга народу” Артура Товмасяна.