Підозрюваний в корупції глава Харківської облради Товмасян звільнений з посади

Фото: babel.ua

19 серпня на позачерговій сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання депутати прийняли рішення про звільнення з посади голови облради Артура Товмасяна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Рішення було прийнято “у зв’язку з достроковим припиненням повноважень” Артура Товмасян, який за кілька днів до сесії подав відповідну заяву.

Голосування було таємним. Рішення про звільнення Товмасяна підтримали 88 депутатів, п’ятеро були проти, один утримався. Ще два депутати не голосували і 24 не прийшли на засідання.

Також на сьогоднішній сесії повинні визначитися з кандидатурою нового глави облради. На цю посаду від фракції Політичної партії «Слуга народу» запропонована кандидатура Тетяни Єгорової-Луценко.

Як повідомляв Харків Times, 4 серпня правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368). Особливо великі в даному випадку – це 1,05 млн гривень.

Товмасян під час проведення слідчих дій за місцем його мешкання викинув у вікно два свої телефони.

5 серпня Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід голові Харківської облради Артуру Товмасяну у вигляді застави в 3 млн гривень.

Через кілька днів заставу в 3 млн грн було внесено. Але особистість того, хто вніс необхідну суму, залишилося невідомою.