Голову Харківської облради підозрюють в отриманні хабара більше 1 млн гривень

Сьогодні, 4 серпня, правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368). Особливо великі в даному випадку – це 1,05 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

«За версією слідства, на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада», – йдеться у повідомленні.

Відомо також, що зазначену суму обласні чиновники отримали чотирма траншами, в тому числі за посередництва спільника – адвоката.

Наразі вирішується питання про взяття підозрюваного під варту.

Джерело в облраді повідомило Харків Times, що сьогодні, 4 серпня, Товмасяна виключили з фракції «Слуга Народу» в облраді. Позачергове засідання фракції ініціював її голова Ігор Захарченко.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. грн.

23 липня генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.

24 липня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради. 25 липня суд обрав запобіжний захід адвокату, якого слідство вважає пособником заступника голови Харківської облради

28 липня заступник голови Харківської обласної ради Андрій Малиш вийшов зі слідчого ізолятора (СІЗО) після внесення 4,7 млн ​​гривень застави.

Детектив НАБУ Микола Карась заявив, що слідство перевіряє причетність  причетність Товмасяна до скоєння даного злочину.

Раніше депутат Харківської облради з фракції “Слуга народу” Юлія Ковалевська повідомила, що 4 серпня о 16:00 відбудуться позачергові загальні збори депутатської фракції. На порядку денному – виключення з фракції Артура Товмасяна.