Стадіон “Металіст” повертається на футбольну карту Європи – Терехов

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов назвав 10 червня історичним днем для Харкова та його уболівальників, оскільки в цей день депутати обласної ради передали у власність міста стадіон “Металіст” та всю його інфраструктуру – академію і тренувальну базу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці Терехова в Facebook.

“За багато років блукання з рук у руки все це занедбано. Подальше зволікання могло буквально добити клубну інфраструктуру і позбавити Харків надії на сертифікацію для міжнародних матчів і єврокубків. Я щиро вдячний депутатам облради за мудре і господарське рішення. На практиці воно означає, що Харків і його стадіон “Металіст” повертаються на футбольну карту України і Європи. Місто отримає базу, де будуть тренуватися нові покоління “зірок” спорту “, – зазначив Терехов.

Він підкреслив також, що найважливіше – Харків отримує футбольну академію світового рівня, де хлопчаки зможуть досягти своєї футбольної мрії. “Харків стане батьківщиною і колискою нового покоління власних зірок футболу. У моєму футбольному дитинстві я міг би тільки мріяти про таку базу і школу. А нинішньому поколінню хлопчиків Харків подарує ці безмежні можливості – приходьте і займайтеся! Ідіть до своєї мрії!”, – написав Терехов. Він також зазначив, що тепер Харків має потужну культурно-спортивну платформу для проведення соціально значущих івентів будь-якого масштабу.

“Звичайно, попереду у нас багато роботи. Але вдячної роботи, результатом яких стануть нові перемоги і тріумфи ФК” Металіст “. Ми разом з Олександром Ярославським сподіваємося на підтримку та допомогу харків’ян у відродженні футбольної легенди!”, – підкреслив секретар міськради.

Бізнесмен, друг Геннадія Кернеса Павло Фукс написав в Telegram, що місто взяло на себе зобов’язання розвивати стадіон, тренувальні майданчики, дитячо-юнацьку академію – “всю величезну, але, на жаль, напівзруйновану інфраструктуру”.

“Відновлювати інфраструктуру ФК “Металіст” буде керівництво міста. Раніше Олександр Ярославський взяв на себе інвестиційні зобов’язання на десятки мільйонів доларів перед клубом. На щастя, у міста є Олександр Ярославський, який любить “Металіст”, та ефективний управлінець Ігор Терехов. Зі свого боку я допомагатиму розвивати “Металіст” і футбол в нашому місті”, – зазначив Фукс.

Як повідомляв Харків Times, у лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, на той момент вже було досягнуто певних домовленостей про це.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст».

29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3: 0.

10 червня Харківська обласна рада передала стадіон «Металіст» у власність територіальної громади Харкова.

Спортивне видання matchday.ua написало, що бізнесмен Сергій Курченко разом з колишнім головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, який підтримував його, в очах футбольної громадськості міста досьогодні є вбивцями великого футболу в Харкові.