Сурогатні коньяк та горілка у харківському гаражі: справу спрямовано до суду

У Харкові правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо харків’янина, який організував виготовлення й продаж сурогатних алкогольних напоїв на території одного з гаражних кооперативів в Індустріальному районі міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Чоловіка звинувачують у незаконному виготовленні алкогольних напоїв, незаконному їх транспортуванні з метою збуту, зберіганні з цією ж метою та, власне, у самому збуті сурогату (ч. 1, ч. 2 ст. 204 КК).

«У ході проведення обшуків за місцем розташування підпільного цеху та помешкання горе-підприємця виявлено та вилучено з незаконного обігу вилучено 540 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, харчові добавки та обладнання для їх виготовлення. Відповідно до висновку експертизи, проведеної у ході досудового розслідування, вказані  алкогольні напої не відповідають вимогам ДСТУ», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, у квітні в Харкові було ліквідовано підпільний цех з виготовлення фальсифікату. Правоохоронці вилучили 540 літрів підроблених алкогольних напоїв.