Суд зобов’язав поліцію почати розслідування відносно експертів у справі Зайцевої

Скриншот: UA: Харків

Ленінський районний суд Харкова вчора, 11 вересня, виніс рішення зобов’язує Холодногорский районний відділ поліції внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою адвоката постраждалих через ДТП на вул. Сумській 18 жовтня 2017 року Лариси Матвєєвої.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facedook адвоката Лариси Матвєєвої.

“Як і обіцяли, ми подали заяву про можливе скоєння злочину експертами ХОБ СМЕ (ті, що не могли встановити стан Зайцевої). Як і очікувалося, без ухвали суду в порушення ст. 214 КПК України відомості до ЄРДР ніхто вносити не збирався”, – написала Матвєєва.

Фото: Лариса Матвеева/Facebook

Суддя Ленінського райсуду Анжеліка Гримайло визнала бездіяльність слідчих Холодногірського райвідділу, які не внесли до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення після отримання заяви адвоката, протиправною та зобов’язала їх внести.

Фото: Лариса Матвеева/Facebook

“Подивимося, як піде розслідування”, – написала адвокат Матвєєва.

Як повідомляв Харків Times, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумкої та провулку Мечнікова у центрі Харкова автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, врізався в автомобіль Lexus під керуванням Олени Зайцевої, після чого Lexus вилетів на тротуар і збив людей, які стояли там.

П’ятеро осіб у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро осіб отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова засудив учасників ДТП із шістьма загиблими на вул. Сумській в центрі Харкова 18 жовтня 2017 Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі.

Лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала Олену Зайцеву відразу після аварії, з’явилася у суді лише 22 січня 2019 року. До того Федірко, яка звільнилася з роботи незабаром після ДТП, з нез’ясованих причин не могли знайти. Згодом інші експерти не могли точно визначити факт наявності або відсутності у крові Зайцевої опіатів, на чому наполягали адвокати.