В харківського СБУ новий командир

Президент Володимир Зеленський вчора, 11 вересня, призначив начальником Управління Служби безпеки України у Харківській області Миколу Найдича. Попередній начальник Андрій Носач звільнений.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті глави держави.

Генерал-майору Миколі Найдичу 49 років. Службу в СБУ він почав у 1992 році в Івано-Франківській області. З 1993 по 2010 рр. проходив службу в Центральному апараті СБУ в Києві, останні п’ять років з цього терміну – на посаді заступника начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області. З квітня 2014 року – начальник управління СБУ в Івано-Франківській області. У своєму інтерв’ю виданню “Бліц-info” після призначення на цю посаду Найдич заперечував будь-які відносини з режимом Януковича, підкреслюючи, що переважно боровся з тероризмом.

“Мені дуже прикро було слухати ті безглузді закиди, особливо коли кричали, начебто я причетний до розстрілу людей на Майдані”, – заявляв Найдич.

Звільнений нині Андрій Носач служить в органах держбезпеки вже 17 років. До призначення у травні 2017 року головою Харківського управління СБУ очолював один із підрозділів у Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, а ще раніше займав посаду заступника начальника Управління СБУ в Запорізькій області. У Харківському управлінні служив з 2000 до 2010 року, пройшовши шлях від оперуповноваженого міжрайонного відділу до заступника начальника Головного відділу «К».

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила при одержанні неправомірної вигоди заступника начальника одного з відділів Слідчого управління Головного управління Нацполіціі в Харківській області.