Смертельна ДТП на Сумській: у Зайцевої не ідентифікували наркотичного сп’яніння

Скриншот: UA: Харків

На черговому засіданні у справі про ДТП на Сумській 4 грудня 2017 року Київський райсуд Харкова сьогодні, 22 січня допитав лікара-нарколога Олену Федірко, яка оглядала водійку Lexus Олену Зайцеву та брала в неї аналізи після ДТП.

Про це повідомляє UA: Харків.

Раніше суд неодноразово викликав Федірко для допиту, але вона не з’являлася. Лікар заявила, що у Зайцевої наркотичного сп’яніння не ідентифікували. “Наркотичного сп’яніння ніхто не ідентифікував. Там висновок: встановлено факт вживання опіатів. І тому, чи це було наркотичне сп’яніння, чи струс головного мозку, сказати неможливо”, – розповіла Федірко.

Вона повідомила суду, що на момент огляду Зайцева була у “ясній свідомості”. У водійки Lexus, за словами Федірко, були ознаки струсу головного мозку. На питання прокурора Ігора Омельченко “скільки крові та сечі лікарка взяла для аналізів?”, Олена Федірко відповіла: “Достатньо”.

На запитання адвоката потерпілих Дмитра Марцоня “Що було у сечі Олени Зайцевої?”, Федірко відповіла: “Опіати”. Проте, коли адвокат уточнив, чи означає це наркотичний стан Зайцевої, лікарка це заперечила, відповівши “Ні”.

Лікарка каже: про те, що її розшукували, не знала. З роботи звільнилася за власним бажанням. Під час огляду взяла достатньо сечі та крові, чому їх не вистачило для проведення аналізів, не знає. “Я чотири місяці провела, не виходячи з дому. Я була нікому не потрібна. Телефон у мене не працював близько трьох тижнів, вдома не було світла. Були дзвінки з невідомих номерів. Слідчий мені не дзвонив”, – заявила вона.

Суд на засіданні 22 січня також розпочав допит Ігоря Берченко, потерпілого у справі, батька загиблої в аварії Діани Берченко та постраждалої Оксани Євтєєвої.

Судом оголошено перерву в слуханні. Наступне засідання у середу, 23 січня, о 14:00.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова в центрі Харкова автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, врізався в автомобіль Lexus під керуванням Олени Зайцевої, після чого Lexus вилетів на тротуар і збив людей, які стояли там.

5 осіб у віці від 19 до 46 років загинули на місці. 6 осіб отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла в лікарні.

Суд заарештував Олену Зайцеву і Геннадія Дронова.