Міськрада перейменувала КП, щоб вирішити земельний конфлікт

Фото: kh.vgorode.ua

Харківська міська рада на своїй сесії сьогодні, 21 серпня, прийнялла рішення про перейменування Комунального підприємства “Харків-Паливо” у Комунальне підприємство “Міський торговельний ринок”.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії міськради.

Як повідомив на сесії мер Харкова Геннадій Кернес, підприємство створено для того, щоб вирішити земельний конфлікт на ринку “Барабашово”, та щоб підприємці могли укладати прозорі договори безпосередньо з містом в особі цього КП.

“Ми це робимо, щоб комунальна земля була не в руках “Барабашово”, а у власності міста. Ми будуватимемо дорогу від вул. Шевченка в районі супермаркету” Рост “, і вона повинна йти через метромост, який був запроектований раніше. Там на червоних лініях вже незаконно побудували торгівельні павільйони, а підприємці й не здогадуються про це, але платять”, – заявив мер.

За його словами, нове комунальне підприємство буде працювати разом із вже існуючим КП “Сучасне місто”.

“Ми зробимо так, що ті земельні ділянки, які використовуються “Барабашово” не за призначенням, будуть передані у комунальну власність, і підприємці укладатимуть договори із нашими підприємствами”, – сказав Кернес.

Як повідомляв Харків Times, 11 січня мер Харкова Геннадій Кернес після зустрічі з підприємцями торгового центру “Барабашово” заявив, що більше тисячі торгуючих готові укласти договори з комунальним підприємством “Сучасне місто”, а не з концерном АВЕК, якому належить ринок.

10 грудня минулого року Кернес провів чергову зустріч із підприємцями ТЦ “Барабашово”, на якій пообіцяв, що частина з них буде набагато менше платити за оренду.

20 листопада на зустрічі мера Геннадія Кернеса з підприємцями ринку “Барабашово” мер пообіцяв “розібратися” в ситуації на ринку, створивши робочу групу, до якої увійдуть підприємці “Барабашово” й співробітники профільних департаментів міської ради. Також він заявив, що місто має намір повернути у комунальну власність ряд торгівельних майданчиків ринку.