Боротьба з наркотиками: депутати затвердили програму і виділили Нацполіціі два мільйони гривень

Фото: 2day.kh.ua

21 серпня на сесії Харківської міської ради депутати прийняли кілька рішень для реалізації анонсованих раніше мером Геннадієм Кернесом заходів по боротьбі з наркотиками в місті.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлень прес-служби Харківської міськради.

Під час внесення змін до бюджету Харкова на 2019 рік депутати передбачили виділення двох мільйонів гривень Головному управлінню Національної поліції в Харківській області на боротьбу з наркозлочинністю.

Також депутати затвердили комплексну програму по протидію поширенню наркоманії та зниження шкоди від вживання психоактивних речовин “Чисте місто» на 2019-2020 роки.

Як повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес, програма спрямована на профілактику та запобігання вживання психотропних речовин серед школярів і молоді Харкова. Вона включає ряд заходів, в тому числі роз’яснювальну роботу і пропаганду здорового способу життя в навчальних закладах, яка почнеться вже з 1 вересня, а також масштабну інформаційну кампанію про шкоду наркотиків на місцевих телеканалах, в транспорті тощо.

Крім цього, програма передбачає фінансування заходів співробітників Нацполіціі, спрямованих на боротьбу з незаконною торгівлею психотропними речовинами.

«Сьогодні наше місто кричить «ні» наркоманії. Це нова програма, в рамках якої ми вже почали активну співпрацю з правоохоронними органами та громадськими організаціями. Програма фінансуватиметься з місцевого бюджету для того, щоб ми могли надавати допомогу всім, хто хоче кинути цю заразу. Для цього нам необхідно сприяння лікарів, психологів та інших фахівців, які спільними зусиллями дадуть людям шанс вийти з цього «піке», – підкреслив Геннадій Кернес.

Також він зазначив, що в місті будуть активно боротися з рекламою наркотиків у вигляді інтернет-адрес.

«Ми створимо карту всіх закладок і інтернет-адрес, які намальовані на фасадах будівель по місту, щоб в подальшому для тих, хто цим займається, це було як «мінне поле», – додав Геннадій Кернес.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова має намір відкрити в місті ресурсний центр для боротьби з наркоманією та допомоги наркозалежним, а також виділити кілька мільйонів гривень з міського бюджету поліції – для боротьби з наркотиками.