Світоліна опустилася на 2 рядки світового рейтингу

Фото: Большой теннис Украины

В оновленому рейтингу WTA за 1 квітня харківська тенісистка Еліна Світоліна опустилася на дві позиції і стала сьомою ракеткою світу.

Як повідомляє xsport.ua, в активі Світоліной 5020 пунктів. Українка не змогла захистити очки на турнірі серії Premier Mandatory в Майамі, США, програвши у другому колі.

Першою ракеткою світу залишилася японка Наомі Осака. Впритул до неї підібралася румунка Симона Халеп, яка після виступу в Маямі зуміла обставити чешку Петру Квітову.

Поліпшити своє становище в світовому рейтингу також змогли Кароліна Плішкова з Чехії, Кікі Бертенс з Нідерландів і австралійка Ешлі Барті. Примітно, що саме Барті і Плішкова розіграли титул Miami Open. Сильнішою виявилася представниця Австралії. Тоді Ешлі виграла найбільший трофей в кар’єрі, а тепер дебютувала в топ-10 WTA. Бертенс ж в Майамі дійшла до четвертого кола, де програла майбутній чемпіонці.

Німкеня Анжелік Кербер, американка Слоун Стівенс і білоруска Аріна Соболенко, в свою чергу, розгубили позиції в світовому рейтингу. Кербер і Соболенко опустилися на одну сходинку і тепер розташувалися на п’ятому і десятому місці відповідно, а Стівенс просіла на дві позиції і стала восьмою ракеткою світу.

Також десятку найсильніших тенісисток світу покинула американка Серена Вільямс, яка пропустила змагання в Майамі через травму.

Як повідомляв Харків Times, з початку цього року Еліна Світоліна не змогла вийти у фінал кількох міжнародних тенісних турнірів. У турнірі серії WTA Premier у Досі (Катар) українка в трьох сетах програла екс-першій ракетці світу, румунці Сімоне Халеп.

У півфіналі турніру Premier 5 в Дубаї програла швейцарці Белінді Бенчіч. Ця поразка коштувала Світоліной чемпіонського титулу. Українка в торішньому фіналі Premier 5 в Дубаї обіграла росіянку Дар’ю Касаткину з рахунком 6: 4, 6: 0.

У поєдинку за путівку в фінал турніру WTA Premeier Mandatory BNP Paribas Open в американському Індіан-Уеллсі Світоліна програла в трьохсетовому протистоянні з Бьянкой Андрееску (Канада).