E-ticket у Харкові: валідатори встановили на 11 станціях метро

Фото: 057.ua

З початку березня по 1 квітня в Харківському метрополітені встановили 11 терміналів, якими можна ослатити проїзд у “підземці” за допомогою електронного проїзного. Більшість валідаторів встановили на Олексіївській лінії.

Про це повідомляє Newsroom з посиланням на прес-секретаря КП “Харківський метрополітен” Олексія Бітнера.

Зараз валідатори працюють на станціях “Держпром”, “Архітектора Бекетова”, “Олексіївська”, “Перемога”, “Історичний музей” і “Проспект Гагаріна”. У метрополітені відзначили, що пасажири можуть користуватися як єдиним проїзним, так і вже звичними картками або паперовими квитками.

Нагадаємо, е-ticket в наземному транспорті Харкова запустили 1 грудня 2017 року, запуск електронних проїзних в метрополітені запланували на 1 лютого 2018 року. Пізніше старт е-ticket в метро перенесли на 1 листопада. Як пояснив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, запуск е-ticket в метро перенесли тому, що в наземному транспорті система працювала нестабільно. Але з 1 листопада пасажири не змогли скористатися електронними квитками для оплати проїзду в “підземці” – систему знову не вдалося запустити.

Тестування електронної системи оплати проїзду Е-ticket почали 1 березня на станції метрополітену “Держпром”.