У Харкові пасажир трамвая бризнув у водія з газового балончика (оновлено)

Фото: Podrobnosti.mk.ua

Сьогодні, 1 березня, в трамваї стався конфлікт, під час якого постраждав водій.

Про це повідомив директор департаменту міськради з питань інформації та зв’язків з громадськістю Юрій Сидоренко в Facebook. За словами Сидоренка, конфлікт виник між водієм і одним з пасажирів через оплату проїзду.

“Не знайшовши спільної мови з водієм, пасажир заліз в кишеню, дістав газовий балончик і пирснув в обличчя водія”, – повідомив Сидоренко.

Чиновник додав, що на місці події працює поліція. Рух трамваїв у бік вокзалу по пров. Лосівський тимчасово призупинено.

У відділі комунікації Нацполіції області журналістам розповіли, що подія сталася у громадському транспорті на вулиці Котлова о 08:58.

“Внаслідок пригоди постраждала 45-річна жінка. Вона отримала опік очей. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група Холодногірського відділу поліції. За попередніми даними, в трамваї № 20 двоє невідомих хлопців бризнули з балончика в очі жінці”, – розповіли у відділі комунікаціїї.

Інформація внесена до Журналу єдиного обліку. Всі обставини встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, Окружний адміністративний суд 19 лютого припинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені та наземному електротранспорті.

6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.

15 лютого представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнання недійсними рішень про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Прокуратура почала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).