Міськвиконком знову підвищив тариф на проїзд в метро і наземному електротранспорті

Фото: dozor.kharkov.ua

Виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень.

Про це йдеться у відповідних рішеннях виконкому.

У документах зазначено, що нова вартість проїзду встановлюється з метою приведення тарифу на послугу з перевезення пасажирів у відповідність з економічно обґрунтованими витратами, враховуючи зростання витрат на оплату праці, матеріали, вартості енергоносіїв та інших витрат.

При цьому метрополітен здійснюватиме перевезення пасажирів за тарифом, який діяв на момент поповнення електронної картки.

Тарифи, що діяли до цього рішення, протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.

Таким чином, тариф на проїзд в харківському метро зрівнявся зі столичним, який діє з липня 2018 року. Втім, в Києві для пасажирів є система знижок, що залежить від кількості поїздок. Зниження ціни починається з 11-ї поїздки за місяць, а ті, хто наїздив 50 поїздок, до кінця відповідного місяця зможуть їздити по 6,5 гривень. Проїзд у трамваях і тролейбусах в Києві залишається дорожчим за харківський – 8 гривень. У Дніпрі проїзд в метро і наземному електротранспорті коштує 4 гривні, і там також діє система знижок: на двох видах транспорту можна безлімітно кататися цілий день за 10 гривень, тиждень – за 60 гривень, а за місяць поїздок потрібно буде заплатити 220 гривень.

В інших великих містах України тарифи на проїзд в електротранспорті – нижче харківських. Так, в Одесі та Львові поїздка коштує 5 гривень, в Запоріжжі – 4 гривні.