Будівельники завершили реконструкцію великого залу філармонії

Фото: kharkivoda.gov.ua

Будівельники завершили реконструкцію великого залу Харківської обласної філармонії, яка тривала понад 10 років.

Про це повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації.

“Основні роботи завершені, закінчуємо деталі. І вже 14 лютого харків’яни почують довгоочікуваний концерт у найкращій та найсучаснішій залі, яка розрахована на 777 місць”, – сказала голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Разом із великою залою філармонії для відвідувачів відкриється цілий комплекс, до якого також входять камерна зала та нове фойє закладу. Усі три зали філармонії (включно з органною, яку було відкрито в 2016 році) одночасно зможуть приймати 1,5 тисячі людей.

“Відчуття ще сильніші, ніж ті, які в мене були в органній залі. Коли диригуєш, просто не віриш, що ти вдома, – директор та головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. – Сьогодні ми граємо не просто в хорошій, з акустичної точки зору, залі, але в справжній пишноті. Ми знову в залі, де були наші пращури, були великі, найбільші генії сучасності та минулих століть. Акустика фантастична. Я за неї хвилювався найбільше. Звучить усе. Уся геометрія залу сприяє звуку. Тут справжній паркет дубовий, крісла дерев’яні – все зроблено для того, щоб все звучало”.