У Харкові пройшов Марш захисників України (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Сьогодні, 14 жовтня, у День захисників і захисниць України, по головній вулиці Харкова пройшов Марш захисників України.

Про це кореспондент Харків Times повідомив з місця подій.

На чолі колони, що рушила від площі Конституції до пам’ятника Тарасу близько 18:20, учасники українсько-російської війни несли величезний червоно-чорний прапор. Також було розгорнуто банери з написами: «Захист України – справа честі!» і «Свободу – ветеранам!».

Також над колоною майоріли національні прапори, червоно-чорні прапори, символіка ветеранських та проукраїнських організацій.

Учасники маршу скандували: «Одна єдина соборна Україна», «Герої не вмирають, вмирають вороги», «Схід і захід разом», «ОУН-УПА – герої України», “Україна – понад усе”, “Захисникам України – тричі: слава, слава, слава! Ворогам України – тричі: смерть, смерть, смерть!”, “Слава Україні – героям слава!”, “Вимоги наші: ні капітуляції” та славетну кричалку харківських ультрас, що дає вірну оцінку особистості російського лідера.

Гімн України під час руху колони виконувався на барабанах і волинці.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся мітинг, на якому виступили учасники патріотичного руху й фронтовики. Були запалені червоні та чорні димові шашки. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих за свободу України.

Поліція оцінила кількість присутніх на ході у 300 чоловік, кореспондент Харків Times визнав цю цифру дещо заниженою. За інформацією прес-служби Нацполіціі області, порядок під час акції охороняли 190 поліцейських і 100 бійців Нацгвардії.