З обстріляних учора Лук’янців Харківської області нарешті евакуювали дітей

Ілюстративне фото: Харківська ОВА

Сьогодні, 16 квітня, нарешті завершена примусова евакуація родин з дітьми з села Лук’янці Липецької громади Харківської області, де вчора внаслідок влучання російської авіабомби в місцевий ліцей вчора загинули й були поранені люди.

Про це Харків Times дізнався з коментаря начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова в етері нацмарафону.

За його словами, з 47 населених пунктів Харківського, Ізюмського та Богодухівського районів області, де майже тиждень тому була оголошена примусова евакуація родин з дітьми, ще треба вивезти «приблизно 140 родин».

Схоже, мешканців Лук’янців дещо «пришвидшила» російська керована авіабомба, яка вчора вбила двох та поранила чотирьох їхніх односельців.

Як повідомляв Харків Times, 11 квітня Рада оборони Харківської області оголосила про обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми з 47 населених пунктів чотирьох найбільш небезпечних через постійні російські обстріли та удари керованими авіабомбами громад Харківщини. Вважається, що вивезти необхідно 182 дитини.

Двоє людей були вбиті та четверо отримали поранення внаслідок удару російської авіабомби по селу Лук’янці Липецької громади Харківської області вчора, 15 квітня.